♥ ♥ ♥ Velkommen ♥ ♥ ♥



mandag 14. juni 2010

Sjokoladefondant


mmmm........perfekt til vaniljeis (diplom royal, ekte vanilje er himmelsk)

Det er veldig enkelt å lage:
250 g smør
275 g mørk kokesjokolade
5 eggeplommer
5 egg
200 g sukker
110 g hvetemel
100 g nougat (kan sløyfes) 

Eg bruker toppits store muffinsformer (har på mange dagligvareforretninger). dei har stive kanter. Vanlige muffinsformer er litt mjuke og det er lett at fondanten sig utover og misser forma si....bruk evt eitpar former oppi kvarandre.

Husk å smøre formene !!Eg  smører med formfett på spray

Smelt smøret, og ha i sjokoladen i biter. Rør til sjokoladen er smelta ilag med.
Bland egg, sukker og mjøl og ha i sjokoladeblandinga.
Fyll formene halvfulle. Skjær nougat i strimler og legg i (for å få kjerne av nougat). Fyll opp formene.

210 grader i 7 min. (Då er dei flytande inni). Klipp forsiktig bort formene, og ta kaka forsiktig ut. Et straks (ellers kan du risikere at dei ikkje er flytande inni lengre når du et dei)



                                                                                                                                   

1 kommentar:

  1. Nam! Sjokoladefondant er berre nydeleg!:) Har hatt framme muffinsformene idag eg og;) Her vart det blåbærmfins! Må jo kose seg litt på ein mandag!;)
    Ha ein fin kveld!
    Klem:)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails